CERIA Hraška na obaľovanie – pikantná 250 g
Hraška je unikátna česká výživná a hlavne chutná zmes hrachu a bezlepkových obilnín, ktorá neobsahuje lepok, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Obsahuje kvalitné bielkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov. Je zdrojom železa, horčíka a zinku. Diabetici ocenia, že má naviac nízky glykemický index čo je pre nich veľmi dôležité. Vlastnosti Hrašky umožňujú zníženie alebo úplné vynechanie vajíčok v jedle.
Vysokú nutričnú a gastronomickú hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo poľnohospodárstva, udelením ceny zlatý klas (2008) a Juhomoravský kraj ocenil Hrašku v súťaži ZLATÉ PLODY južnej Moravy (2008).
Použitie: Rezne – zeleninové, syrové, hubové aj. namočíme najskôr v suchej zmesi z Hrašky a potom v cestíčku (100 g Hrašky zmiešame s 200 ml vody). Smažíme v horúcom tuku. V Hraške možno obaľovať akékoľvek rezne. Hrašku môžeme použiť aj na prípravu placiek, fašírok a nátierok. Dobre zahusťuje aj polievky a omáčky.
Nutričné hodnoty v 100 g: energia 340 kcal / 1437 kj, bielkoviny 16,9 g, sacharidy 57,3 g (z toho cukry 1,9 g), tuky 3,6 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g), vláknina 9,4 g, sodík 1 g.
Neobsahuje lepok, laktózu, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá!